Поставиха „Pop-Up“ вело работилници по велоалеите в Пловдив (СНИМКИ)

Три пункта с първа помощ за велосипеди бяха монтирани в централна градска част  под тепетата

Инициативата  е част от проекта Bike Together под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив“ на Destructive Creation

„Ако имате сходните мисли на даващия ни акъл шофьор на такси“, който ни наду главите колко сме били зле и че щели да ги открадна то – като откраднат инструментите ще сложим нови, като отрежат маркуча ще го сменим„, споделиха инициаторите на идеята от Destructive Creation в официалната си страница.

На три места в центъра на гр. Пловдив велосипедисти ще могат да получат първа помощ за своето превозно средство в случай на спаднала гума или друг проблем, който нарушава движението на велосипеда.

На ул. „Райко Даскалов“ 1, бул. „6-ти Септември“ 128 и бул. „Марица“ 98 са поставени стойки за първа помощ за велосипеди, които включват помпа за гуми, отвертка, френски ключ и други инструменти, които могат да бъда от полза на жители и гости на град Пловдив при авария с техния велосипед. От следващата седмица на вело работилниците ще бъдат поставени и стикери с инструкции за ползване на инструментите.

Bike Together включва още вело-карта, презентираща мрежа от велосипедни маршрути, които водят през културата, природата и историята на град Пловдив. Целта на проекта е промотирането на алтернативен начин за придвижване в градска среда, спомагащ за по-чист и зелен град, както и представянето на ключовите проекти от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Картата включва:

  • Зелен вело маршрут, който те запознава с част от природния пейзаж на град Пловдив
  • Знакови архитектурни и културни обекти от Пловдив
  • Водещи проекти в програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019
  • Pop-Up вело работилници

Източник: mediacafe.bg

Подобна зона за ремонт има от няколко години и в град Варна – VeloFix зона – Море и Колоездене
поставена по инициатива на магазин за екипировка mikmagazin.com

Снимки на зоните в град Пловдив: