Пускат експресен автобус до Витоша за лятото

Достъпът до Витоша през лятото е още по-лесен! Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска експресен автобус към Витоша за топлите месеци.

Става дума за линия 163, която ще допълва съществуващия автобус №63, който ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя.

Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 г. Чрез нея времето за пътуване ще бъде съкратено с близо 10 минути, тъй като експресната линия няма да спира на всички спирки по линията на 63, а само на най-оживените.

Това са: „бул. Цар Борис III“, сп. „ж.к. Красно село“, сп.“Ул. Тодор Каблешков“, сп. „НИМ“, сп.„Кв.Бояна“, сп.“Бялата чешма“, сп.“Тихия кът“, сп.“Дендрариум“, сп.“Златните мостове“. Първият курс е в 6.34 ч. в посока бул. „Цар Борис“ – „Златните мостове“. Последен обратен курс от Витоша към града ще има в 19.45 ч. Във върховите по натоварване летни съботи и недели, ЦГМ предвижда повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „Морени“. Автобусите ще се движат в интервал от 30 до 45 мин. от 1 юли до 17 септември, в зависимост от часовия пояс през деня. В 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока от Зоопарка към хотел „Морени“, последен курс в обратната посока е в 18.00 часа.

Целта на промяната е да се даде възможност на повече хора да стигат по-бързо и удобно до планината през летните месеци. Това е и част от политиката на Центъра за градска мобилност за удобен и предпочитан обществен транспорт. ЦГМ се съобрази с исканията и сигналите на пътниците и увеличава колите по част от линиите. От 5 юли повече коли ще се движат по автобусна линия 11, 120 и 604. Също от тази дата, 5 юли, се възстановява зимното разписание за автобусите с номера 73 и 67. Вече е върнато зимното разписание за делничните дни на трамвайните линии с номера 5, 7 и 22 А. От днес, 28.06, по линията на автобус 111 е увеличен броя на превозните средства с две целодневни коли за делник, а във върхов период ще се движат 6 броя съчленени автобуса.

Източник: navitosha.bg