Как правилно да подредя раницата си:

Подреждане на раница …Наближава новият сезон за пътешествия сред природата, въпреки че за най-запалените той никога не е свършвал. 

backpack2

Едно от нещата което всеки има но малко хора реално знаят как да използват най-правилно: раницата! Едно от първите неща с които трябва да се снабдиш когато решаваш да пътешестваш на открито е раницата. Как обаче подреждате нещата вътре, как решавате къде да сложите кърпата и къде да сложите термоса, къде да сложите тоалетните принадлежности и къде преносимото котлонче? Ще ви дадем няколко полезни насоки, с които да се ориентирате как да разпределите малкото пространство в което трябва да поберете всички неща които ще ви потрябват сред дивата природа.

backpackt

Ето няколко въпроса на които трябва да дадете отговор когато започвате да стягате багажа:
• Кое нещо ще използвате най-често и най-скоро? Представете си, че тръгвате в топъл слънчев ден на поход, а вие сте сложили слънцезащитния крем на най-трудно достъпното място, където ще трябва да извадите цялата раница за да стигнете до него. Трябва да предвидите кое ще се окаже най-необходимо при вашата експедиция.
• Колко тежи всяко нещо? Представете си че слагате най-тежките неща най-отгоре в раницата … много бързо ще осъзнаете грешката която сте направили, когато започнете да се борите с наместването на раницата и усетите че ви дърпа настрани!
• Съдържание – със сигурност не искате бензин (газ) разсипани по дрехите и оборудването ви. Затова дръжте възможно най-отвън всички запалителни и потенциално опасни (мръсни) съставки.
Представяме ви няколко графики които визуализират примерна подредба на раница от които да имате предвид при събиране на раницата ви за следващото пътуване

backpack3източник: http://www.napalatka.bg/