Полезни съвети за почивка на море:

През юли и август са едни от най- приятните дни за почивка на море или на планина. Въпреки дъждовното лято,  събирането на тен на плажа ще ви накара дълго време да си спомняте тази почивка на море. За да бъдат емоциите ви само положителни, трябва да знаете някои основни правила когато тръгнете към морето.

beach_hottie.psd

Първо не бива да прекалявате с багажа! От личен опит знаете, че почти половината неща, които вземате със себе си не ги ползвате по време на вашата почивка на море. Вземете най- необходимото и смело потегляйте към слънчевите плажове. Но….. трябва да знаете, че отпуската може да се превърне в кошмар, ако решите за 2 или 3 дни да се сдобиете с прекрасен тен и затова първите дни трябва много внимателно да се излагате на слънчевите лъчи. Слънцето е наш приятел, но може и да навреди на тялото ни, ако не се съобразяваме с елементарни правила. Ако досега не сте излагали тялото си на слънце, било то защото работите в офис или не ви се е разхождало сред природата, трябва първите дни да стоите на слънце не повече от 1 час и то преди обед или в по- късния следобед. Задължително използвайте слънцезащитни кремове, масла или спрей. Всеки тип кожа има  специфични характеристики и затова трябва да използвате слънце защитни препарати точно за вас. Най- добре е да се консултирате с дерматолог и той да ви препоръча определени характеристики, които да притежават кремовете, които ще използвате. Трябва да знаете, че дори и на сянка под плажния чадър вие също сте подложени на влиянието на слънцето. Трябва да внимавате с лицето и шията, защото те винаги са открити и са изложени на интензивно слънчево влияние.

Друго важно правило за успешната ви почивка на море е да не влизате в морето на места, където няма спасители, или когато има забрана за къпане. Всякакви геройски постъпки за излишни, защото статистиката е красноречива, че в определени ситуации дори отлични плувци се удавят. Особено много жертви има всяка година около Илинден! Така, че винаги имайте едно наум, когато сте на плажа. Когато сте на почивка на море, много често хората използват и басейни. Ако имате и най- малко съмнение относно хигиената и чистотата на водата, изобщо не влизайте в басейна. Рискувете да хванете гъбички или стомашно – чревни инфекции. Химикалите, които се използват за дезинфекция на водата, ако са в по- голямо количество от необходимото, могат да предизвикат алергична реакция, обриви или  други неприятни усещания. Винаги носете ваша хавлия и я използвайте, дори и да имате шезлонг.

Друг фактор, който може да ви изненада неприятно е така изкушаващия секс на плажа с непознат. Не го правете! Дори и да използвате контрацептиви, риска от непредвидени ситуации е много голям, особено ако сте в чужбина. Много държави не разрешават итимни ласки на плажа и това може да ви донесе солени глоби и дори и затвор и да останат само лоши спомени от вашата почивка на море.

Много често съществува опасност вашата почивка на море да се провали заради летен вирус или друга бактериална инфекция. Затова бъдете много внимателни, когато се храните, защото понякога храната не се съхранява правилно в заведенията и затова избирайте ресторанти и кафенета с добра хигиена. От улицата или на плажа от разносвачи не бива да си купувате нищо за ядене, защото няма никаква гаранция къде и как са съхранявани продуктите и как са приготвени. Ако спазвате нашите препоръки, може да изкарате много приятни дни от така очакваната почивка на море.

източник: http://hitrinibg.com/