С каяци през делтата на Дунав

Ако през септември вече спомените от лятната ваканция, през юли започват да избледняват, а на теб ти се ще да запазиш още един незабравим спомен от 2019, продължавай да четеш!

Подробности

Делтата на Дунав с каяк – поредното ултимативно приключение.
Делтата на река Дунав е втората по големина и най-добре запазена от европейските делти и мястото с най-висока концентрация на птичи колонии в цяла Европа.
Представете си как изследваме заедно мрежата от канали и езера в сърцето този жив организъм. Очакват ни 4 дни гребане, фотографиране, почивка и вдъхновяващи преживявания.
Присъединете към това епично каяк фото сафари.

Кога?
5-8 септември 2019

Къде?
Делтата на река Дунав/ Румъния

Какво?
Каякинг, снимане и къмпинг; 4 дни / 3 нощувки в Делтата на Дунав

Програма:

Ден 1: Срещаме се в Тулча или пътуваме заедно с транспорт организиран от клуба. Придвижваме, оставяме автомобилите на паркинги и се впускаме в приключението, наречено: Делатата на Дунав. Очакват ни 17 км. гребане до самото сърце на делтата. Преминаваме през естуарен канал, заобиколен от скрити водни пътеки и езерца. Ще използваме времето си, за да наблюдаваме птиците и рибите, но няма да забравим да отделим време за почивка под сянката на някоя върба. Привечер ще разпънем нашия първи лагер.

Ден 2: Денят започва от рано сутринта. Трябва да преодолеем почти 29 км. Ще се влеем в едно от най-големите езера през скрит канал, като внимаваме да не вдигаме твърде много шум и да не изплашим птиците. Продължаваме през водния лабиринт, пълен с лилии. Целта ни е Горгова, където ще се настаним в къща за гости. Тук ще имаме кулинарен уъркшоп и ще научим тайните на приготвянето на местните рибни деликатеси. 🙂

Ден 3: След всичко до тук, време е за отпускане и релаксиращ ден. Гребането е само 16км. но пък си заслужава. Започваме с пресичането на второто по големина езеро в делтата на река Дунав – езерото Горгова. Ако имаме късмет и времето е спокойно, можем да видим скачащи риби над водата. Ако сме още по-големи късметлии и има вятър,ще се надяваме да е попътен и да играем по вълните. След около 8-9 километра достигаме до следващия лагер, където ще разпънем палатки и ще отпочинем. Ще се разположим в лагера на рибар. Ще се надяваме да има рибари в близкото рибарско село, за да научим някой техники.

Ден 4:
След закуска, пускаме каяците на вода и влизаме в един от най-красивите етапи – 20 км гребане до в Мурихиол през три езера и живописни картини, откриващи се пред „носа“ на каяка. Ще бъдем едно с делтата. Излизаме в ранния следобед. Събираме екипировка и се връщаме в Тулча при транспорта.
Ще се завърнем у дома с дузина адреналин във вашата система и някои страхотни снимки на вашето приключение.
ЗАБЕЛЕЖКА! Запазваме си правото да променим маршрута поради непредвидено водно ниво и неочаквана метеорологична обстановка.

Ще се справя ли?
Ако харесваш дивото къмпингуване, активен си, самостоятелен и търсещ, значи това е за теб.
Мин. Възраст 16 год.

Организационна такса?
460лв.

Максимални налични места: 10

Какво е включено:
– Каяци, допълнително оборудване (гребло, жилетка, сухи торби);
– Бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал) ако нямате лични;
– Водач;
– Нощувка в къща за гости
– Връщане до паркинга при Тулча

Какво НЕ е включено:
– транспорт до / от Тулча (Възможност за организиране или споделено пътуване)
– изхранване
– такса за паркиране

Какво да си носим:
палатка, шалте, спален чувал (Ако имате)
– сезонни дрехи – тениски, шорти, панталони, топли дрехи за сутрин и вечер. Избягвайте памука, освен за спане
дъждобран
шапка с козирка
– слънцезащитен крем
– репелент срещу комари
– пластмасова или метална купа, лъжица, вилица.
– вода (минимум 6 литра), енергийни блокчета
– храна

Ако това е вашето приключение не му мислете! Местата са ограничени!
Не се колебайте да ни потърсите за още детайлна информация!
0887 915846 Илиян