Термо облеклата, термо чорапите и туристическите обувки, като част от ежедневното облеклото?

Какво са така наречените термо облекла и туристическите обувки?

– Те са дрехи, разработени и произведени на базата, на модерни технологии и специални материи. Така те добиват високи качества и удобства, което им позволява да придобият и изпълняват специфични функции, като дрехи за спорт или употреба в екстремни условия.
Но прави ли ги това дрехи, които не могат да се използват в ежедневието?

Everyday

Въпреки своя понякога футуристичен вид и специални качества, те не са космически скафандри. Могат спокойно да се носят вместо тениска или обикновени чорапи през ежедневните ни занимания и на работа. Това даже има и някои предимства за нас!

Какви са те по-точно?

По своето предназначение, термо бельото, термо чорапите и обувките за пешеходен туризъм, задължително трябва да ни доставят през зимата – повече комфорт, повече топлина и качествено. Резултатът е осезаем, спрямо традиционните облекла, особено когато се комбинират правилно. Като първи слой термо облекло се използва термо бельо под формата на термо тениски, термо блузи и термо клинове. Изработват се от иновативни високо технологични материи, които задържат излъчваната от тялото топлина и извеждат навън влагата от изпотяването. Те съхнат бързо, предпазват от нежелани миризми и развитието на бактерии. Същевременно осигуряват мекота и комфорт.

Специалистите препоръчват да се обличаме на пластове. Основно те са три:

pic5563pic4986zimho-sportho-yake-hi-tec-noah-929-860x860-500x500

термо бельо                                полар                                ветроустойчиви якета

3E3F9337Повечето от нас вече познават качествата на полара, като ежедневна дреха. Едва ли се замисляме много, когато търсим нещо меко и топло за лека, ежедневна връхна дреха.

По същия начин, постепенно започнаха по-масово да навлизат и анти бактериалните якета, водонепромукаеми и защитаващи ни от пронизващия зимен вятър. Те са функционални, удобни и със свеж, спортен дизайн. big-mens-waterproof-soft-shell-jacket-by-port-authority-sizes-to-4xl-800x1068

Тези три слоя облекла, най-добре работят в комбинация, но могат да се използват и поотделно.

Една термо тениска, като цена може да се намери приблизително колкото обикновена, памучна тениска. Но особено през зимата, ефекта от едното и от другото е съвсем различен.

Повечето хора си купуват дебело, скъпо яке или обувки от местния магазин за ежедневни дрехи и се чудят защо продължава да им е студено. Това е защото обикновеното памучно бельо не създава подходящ защитен слой от затоплен, от тялото въздух, а освен това оставя потта и влагата, прилепнали към кожата. Така тялото губи по-бързо своята топлина. Особено, когато се движите активно!

Concepts-for-Canada-Goose-Lodge-Hoody-MA-1-001От друга страна това е и защото якето ви не задържа топлината, произведена от тялото, близо до него. Въпреки, че изглежда меко и топло, то по-скоро е един дебел слой вата, който донякъде ви предпазва от вятъра. Но в същото време е обемисто и ви създава неудобства при движение.

Освен че не върши идеална работа, в повечето случаи вие сте платили повече за това, че якето е някаква популярна марка, но не и конкретно за неговите качества. По-добре, отколкото много скъпо яке, може да разпределите своят бюджет, така че да си осигурите необходимата комбинация от облекла, произведени от подходящи, специални материи. Или поне компромисния вариант, да допълните своя наличен гардероб с по-удачни облекла за първия слой дрехи, намиращ се плътно върху кожата ви.

Освен изброените вече качества, термо облеклата са пластични и еластични. Те не ограничават вашите движения и много трудно могат да се разтегнат или повредят. Те за здрави и трайни. Като цяло използването на термо облекло, като бельо излиза по-ефективно и по-евтино. 1255505462878_hz_myalibaba_web15_32962
Носенето му може да бъде незабележимо дори под официална риза, вашата служебна униформа, красива блуза и др. В това отношение термо чорапите са една съвсем малка, но много важна подробност от облеклото ви, която да държи краката ви топли и в най-студените дни.

 

Carol-Davis-Sportwear-Body-SockНякои термо облекла са предвидени и за самостоятелна употреба, тъй като когато спортувате, често нямате нужда от много дрехи. Прилепват и придават спортна форма на вашата фигура. 😉

Издържат и по-дълго от обикновените дрехи. raindrops_8
Това е особено важен фактор, когато става въпрос за вашите деца! 🙂

 

 

Освен термо бельото, термо блузите, термо потниците, термо чорапите и спортните якета, остана да кажем няколко думи за туристическите обувки, или както някои ги наричат – обувки за трекинг (пешеходен туризъм).

Tourists

Обувките за туризъм имат отлични качества, които съчетават издръжливост и удобство.52

Защитни мембрани, позволяват на обувката да диша и същевременно да предпазва от влага и студ.

Те са пластични и комфортни и са предвидени да издържат на по-голямо натоварване. Едно от най-отличителните им качества е стабилната подметка. Тези неща могат да се окажат от съществена важност, защото на всеки от нас се е случвало уж специалните му зимни обувки от обикновения магазин, да му убиват някъде, а да се налага, да ги ползва всеки ден. Или в някой по-мокър ден да пропускат и да ни измръзнат краката. И от там следващия ден се налага посещение на аптеката…pic3271

Тези обувки, при желание, подлежат и на допълнителна обработка със импрегниращ спрей. Благодарение на него вашите крака ще могат да останат сухи, независимо от атмосферните условия.

 

 

Hi-TecТова, че трекинг обувките по принцип са предвидени за дълго ходене пеша, е причина да се обърне специално внимание и при изработената на тяхната подметка, както отвън, така и отвътре. Тя е оформена така, че да поема тежестта, да осигурява мекота и комфорт с антишок ефект.

За какво да гледаме и как да избираме термо облекла, якета и трекинг обувки?

Естествено всеки от нас си има индивидуални предпочитания и стил. Така че изборът е във ваши ръце! Но това, което можете най-лесно да направите, за да сте оптимално доволни от избора си е или да погледнете в интернет, краткото описание към облеклата, които ви интересуват, или да се обърнете с конкретен въпрос към консултантите от близкия спортен магазин. Термо облеклата могат да имат и по-специфично предназначение, най-малкото например е, че може да са по-подходящи за лятото или за зимата. Правейки интелигентен избор, вие ще получите максималния резултат и ще ликвидирате вероятността от недоразумение, което може да ви остави с неправилно впечатление от продукта.

По същия начин подхождайте и към избора на обувки. Разнообразието, което вече се предлага на тези изделия, дава възможност да направите достатъчно практичен избор, който да ви удовлетворява и като качество и като цена. По възможност избирайте обувките да са леки, особено когато става въпрос за употреба през вашето ежедневие.

Модерните спортни облекла, могат да направят денят ви по-приятен и удобен.

Поздрави от магазин Море и Колоездене!

sirdal_hiking_740